Tønder kigger på dyreregulativ igen

Tønder Kommunes nye og meget omtalte regulativ for dyre- og fjerkræhold i byerne kommer nu på politikernes bord igen. Det tager formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Bo Jessen, initiativ til efter de seneste dages intense omtale.

- Vi sætter sagen på dagsordenen igen på næste udvalgsmøde, oplyser Bo Jessen i en pressemeddelelse.

Bliv ven med Dagens Sønderjylland på Facebook - Altid gratis nyheder

Han lægger ikke skjul på, at den store interesse for regulativet overrasker ham.

- Vi er trods alt ikke ude i noget helt nyt, som aldrig er set før. Virkeligheden er jo, at rigtig mange andre kommuner har tilsvarende bestemmelser som et redskab til at håndtere klager fra borgere, der føler sig generet af dyrehold i byerne. Derfor kan det godt undre lidt, at det pludselig bliver så stor en sag, at Tønder nu gør det samme, som mange andre har gjort længe, forklarer Bo Jessen.

Læs også: Høns og haner skal tidligt i seng i Tønder

Regulativet betyder blandt andet, at hønsehold - på maksimum otte høns - skal etableres med et hønsehus og indhegnet hønsegård, der skal sikre, at hønsene ikke kan færdes frit. Det vil sige, at høns ikke må færdes frit på græsplænen. Desuden skal høns og haner tidligt i seng - det skal ske senest klokken 20 og de må først stå op igen klokken 7.

Regulativet rammer også hundeejere. Indenfor seks måneder må der højest være tre hunde i en husstand. Det betyder, at de der har mere end tre hunde, skal skaffe sig af med de overskydende hunde.

- Jeg har bedt forvaltningen samle eksempler sammen fra andre kommuner, så vi på næste udvalgsmøde kan vurdere, om vores regler er mere restriktive end andre. Og så må vi forholde os til, om vi skal ændre vores regler, eller om vi i det hele taget skal have den slags regler, slutter Bo Jessen.

 

Dagens Gossip