Tøset sex-bog hitter mere end Koranen på Guantanamo

Den meget omtalte erotiske romantrilogi "Fifty Shades of Grey" er en favorit blandt de indsatte i fangelejren Guantanamo.

Det fortæller det amerikanske kongresmedlem Jim Moran til Huffington Post.

I sidste uge var den demokratiske politiker blandt en gruppe kongresmedlemmer, der besøgte en særligt topsikret del af lejren, Camp 7, der blandt andet huser fem mænd anklaget for deltagelse i angrebene på USA 11. september 2001.

- Snarere end koranen er den bog, fangerne hyppigst efterspørger, "Fifty Shades of Grey". De har læst hele trilogien på engelsk, selvom vi var villige til at oversætte den, siger Jim Moran til Huffington Post.

- Jeg tænker, at der ikke sker så meget i lejren. De her fyre kommer jo ingen vegne, så hvad fanden, siger han.

Moran, der støtter lukningen af den kontroversielle fangelejr, forklarer, at han fik kendskab til bogens popularitet, da han blev vist rundt af flere af lejrens ledere.

Bibliotekarer på Guantanamo har tidligere fortalt, at de screener alt læsestof for seksuelt indhold og sågar overmaler reklamer med letpåklædte kvinder i sportsmagasiner.

Men i dag afviser lejren at kommentere påstanden om, at de indsatte er flittige læsere af de erotiske romaner.

- Vi diskuterer ikke vores "high-value-fanger" ud over i helt overordnede vendinger. Vi kommenterer ikke de påstande, der kommer fra medlemmer af kongressen, siger oberstløjtnant Samuel House, en talsmand for lejren.

Der er fortsat 166 mænd fængslet i Guantanamo, og af dem deltager mange i en sultestrejke i protest mod deres fangenskab og mangel på rettigheder.

Journalister kan ikke få adgang til de sultende fanger, men må gerne se dele af fængslet og biblioteket, der provianterer de indsatte med bøger, magasiner og dvd-film.

Under et besøg i sidste uge observerede nyhedsbureauet Reuters et bredt udvalg af læsestof på mange sprog, herunder religiøse skrifter, Star Trek-tegneserier, bøger om stress samt den græske klassiker Odysseen.

Lige siden sin tiltrædelse i januar 2009 har Obama haft det som sit politiske mål at lukke Guantanamo-lejren, som han har beskrevet som en skamplet på Amerikas omdømme.

Tidligere har han beskyldt Kongressen for at have blokeret for hans forsøg på at få lukket fængselscentret i det sydøstlige Cuba.

/ritzau/Reuters

 

 

Dagens Gossip