Toftlund skal være rollemodel for mindre byer

Toftlunds borgere får en nøglerolle i arbejdet, som foregår i tæt samarbejde mellem Tønder Kommune, Region Syddanmark og Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter.

Engang var Toftlund hovedby i Nørre Rangstrup Kommune, men efter kommunalreformen i 2007, er befolkningstallet faldet, på trods af at byen har en fin beliggenhed i forhold til arbejdspladser og større byer.

Ny fremtid for Toftlund
Det nye projekt ”En ny fremtid for Toftlund” skal finde svar på, hvorfor Toftlund oplever udfordringer, som tilsvarende byer ikke har.

Målet er at Toftlund skal finde en ny identitet, som kan sætte gang i en positiv udvikling. Projektet skal være det gode eksempel på, hvordan man kan udvikle byer og landområder.

- Projektet i Toftlund er et godt eksempel på, hvordan kommune, region og ministerium kan arbejde sammen med byens borgere mod et fælles mål: At skabe vækst og aktivitet i lokalområdet, siger Minister for By, Bolig og Landdistrikter, Carsten Hansen (S).

Vækst og udvikling
- Fra kommunens side er vi interesserede i at finde nye veje til vækst og udvikling. Toftlund er en by med et stort potentiale, og nu vil vi gøre en indsats for at forløse det. Jeg er glad for, at der fra alle sider er opbakning til at finde en løsning på de mindre byers udfordringer, siger Borgmester i Tønder Kommune, Laurids Rudebeck (V).

Borgerne ved bedst
- Det er nødvendigt, at vi har en klar strategi for vækst i de mindre byer, så de ikke havner i en negativ spiral. Toftlund har nogle specifikke muligheder og styrker, som kan og skal udnyttes. Det skal vi gøre ved at begynde med borgernes eget engagement, for hvem ved bedre, hvad der er godt ved Toftlund, end borgerne selv, siger Lasse Krull (K), formand for Udvalget for Regional Udviklingsplan i Region Syddanmark.

Foto: Arkiv

 

Dagens Gossip