Togkaos rammer VM-holdet: Må aflyse træning

Der var kaos på hovedbanegården i spanske Sevilla, hvor de danske håndboldherrer lørdag ventede forgæves i flere timer på et tog mod Zaragoza. Her skal holdet spille 1/8-finale søndag mod Tunesien.

På grund af de store forsinkelser ligger det fast, at den planlagte træning lørdag aften må aflyses.

En køreledning spolerede togturen, som var sat til at vare tre og en halv time. Afgang skulle have været klokken 09.00.

Landstræner Ulrik Wilbek fortalte ved en kort briefing ved 10-tiden, at hele holdet ville blive kørt i busser videre til en anden togstation, hvorfra de kunne komme til Zaragoza.

- Situationen er nu, at vi bliver hentet i busser inden for en halv time. Så bliver vi kørt i bus til Cordoba, og så skal vi med tog fra Cordoba til Madrid, og så skal vi med tog fra Madrid til Zaragoza.

- Vi er fremme om cirka otte timer, sagde Wilbek.

Den plan så tilsyneladende ud til at blive ændret, for hele holdet ventede flere timer senere fortsat på banegården i Sevilla, hvor der klokken 12 dog endnu ikke var nogen togtid til Zaragoza på afgangsskærmen.

Men klokken 12.30 opgav landsholdet at vente på et tog fra Sevilla. Truppen hoppede i stedet for op i nogle busser og gik i gang med den lange tur til Zaragoza.

Paradoksalt nok kan det hele ende med at hasteindkaldte Kasper Nielsen, der træder ind i stedet for en skadet Jesper Nøddesbo, ankommer til Zaragoza før resten af landsholdet.

- Kasper Nielsen kommer sandsynligvis lang tid før til Zaragoza, end vi gør. Han kan træne i dag. Det kan vi andre bare ikke, lød det fra fra Wilbek.

Det var planen, at holdet skulle træne klokken 18.30 til 19.30. Og Wilbek regnede ikke med, at den bliver til noget på grund af den irriterende optakt til 1/8-finalen. Det har han ikke prøvet før.

- Ikke på denne måde. Den tager prisen.

- Det er ikke nogen god optakt til en kamp. Men det gælder jo også om at vende det inde i hovedet. Det er mest oppe i hovedet, det sidder. Hvis man vælger at sige, at vi taber til Tunesien, så gør vi det, fastslog Wilbek.

Danmarks kamp mod Tunesien spilles søndag klokken 20.15.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip