Togpenge til velgørenhed i Aarhus

Julemåneden er fyldt med traditioner, og en af dem er, når borgmester Jacob Bundsgaard (S) onsdag uddeler togpenge til en række velgørende organisationer fra Aarhus-området. Pengene stammer fra de mange 2-kroner, som børn og voksne i det forløbne år har puttet i den populære modeljernbane på Aarhus Hovedbanegård.

Modeljernbanen på hovedbanegården i Aarhus ejes af DSB, der igen i år har valgt at donere pengene til lokal velgørenhed. Det har i mange år været en juletradition, at borgmesteren i Aarhus står for uddelingen af togpengene.

Modeljernbanen har i år indtjent 50.000 kroner, som skal uddeles til 15 foreninger og organisationer. Uddelingen finder sted onsdag kl.10.30 ved modeljernbanen i ventesalen på Aarhus Hovedbanegård. Aalborg Jernbaneorkester spiller glad julemusik både før og efter uddelingen.

Den populære modeljernbane har eksisteret siden 1962 på Aarhus Hovedbanegård og er i dag ejet af Jernbanemuseet i Odense (DSB). Modeljernbanen serviceres og vedligeholdes af entusiaster fra Jydsk Modeljernbaneklub i Aarhus.

 

Dagens Gossip