Togpenge uddeles på Aalborg Banegård

Rådmand i Aalborg Kommune, Mai-Britt Iversen, vil i morgen uddele penge til en velgørende organisation. Pengene stammer fra de mange 2-kroner, som børn og voksne i det forløbne år har puttet i den populære modeljernbane på Aalborg Banegård.

Det er en mangeårig tradition, at Aalborg Kommune har stået for uddelingen. De sidste år har uddelingen foregået på Aalborg Banegård – og det gør den så igen i år.

Modeljernbanen har i år indkørt 22.500 kroner. De tre foregående år har beløbet været 22.000 kroner i 2011, 23.000 kroner i 2010 og 26.000 kroner i 2009.

Uddelingen finder sted klokken 15 ved modeljernbanen i forhallen på Aalborg Banegård. DSB Aalborg Jernbaneorkester spiller julemusik både før og efter uddelingen.

Fakta:

I 1993 blev den populære modeljernbane bygget af Modeljernbaneklubben H0-Aalborg og vedligeholdes i hverdagen af Peer Frederiksen, som arbejder hos DSB. Mange husker nok, at der har været en anden modeljernbane på Aalborg Station, men den blev slidt op.

Modeljernbanen er ejet af Danmarks Jernbanemusum i Odense (DSB). Tidligere var den slags modeljernbaner almindelige på større danske banegårde, men i dag findes de kun i Aalborg, Aarhus og København.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip