Togtrafikken i hele landet er ramt af forsinkelser

Det skyldes en række forskellige faktorer som tekniske fejl, »personaleforhold« og vejret, oplyser man på hjemmesiden. Tekniske fejl ved Sorø er hovedårsagen til forsinkelserne.

»Signalerne virker ikke, som de skal, og derfor skal togene køre langsomt. Desuden kan der kun køre et tog af gangen, hvor der plejer at køre to tog,« siger Søren Petersson, togleder ved Banedanmark, til Jyllands-Posten.

»Sådan er det hele vejen mellem Slagelse og Sorø, da der er fejl på hele strækningen,« siger han.

Han siger til avisen, at Banedanmark håber på at have rettet fejlene klokken 19, men togtrafikken vil sandsynligvis først være helt genoprettet omkring klokken 23.

De mange forsinkelser gør desuden, at DSB har problemer med at få personale frem til de berørte tog.

»Der er faldet mange uheldige ting sammen i dag. Når vi har større fejl på skinnerne eller signalerne, så er det svært at genvinde tiden og den normale køreplan. Hovedudfordringen er at komme tilbage i den normale køreplan,« siger DSBs trafikinformationschef, Tony Bispeskov, til Jyllands-Posten.

»Det er bestemt en dag, som vi havde håbet på ville forløbe anderledes,« siger han.

DSB opfordrer passagerer til at orientere sig om forsinkelser og aflysninger på rejseplanen.dk, og Tony Bispeskov understreger, at man kan få erstatning, hvis man er forsinket med mere end en halv time.

 

Dagens Gossip