Toiletmyte nummer 1 aflivet

Du bruger altid utrolig meget toiletpapir, når du er på festival, på café eller besøger toiletterne langs motorvejen på vej til ferie, fordi du forsøger at dække af for det værste, inden du sætter dig på sædet.

Flere steder er der også dertil lavet papirsæder lige til at placere ovenpå det rigtige sæde, men det giver ingen mening at spilde papir på det.

Det skriver Huffington Post.Har du prøvet en quickie på et offentligt toilet? Få guide til hvordan det gøres bedst


Faktisk kan papiret kun bruges til en ting og det er komfort – de hjælper måske dig til at sidde bedre eller tro at du nu er godt beskyttet mod sygdom og bakterier, men det er også alt de hjælper imod, siger professor i præventiv medicin og specialist i infektionssygdomme ved Vanderbilt University Medical Center, doktor William Schaffner.
Vask hænderne

Det eneste papiret beskytter imod er ad-faktoren, og det er grundlæggende også derfor, der hænger papir speciallavet til at putte ovenpå sædet, for sygdomme beskytter det ikke imod, forklarer doktor William Schaffner:-Det er fordi toiletsæder ikke er en base for overførsel af eventuelle smittestoffer – du vil ikke fange noget der. Gør du ordentligt rent? Se hvilke fem steder i hjemmet, der er de mest beskidte

Det betyder dog ikke, at du ikke godt kan få bakterier på dig eller blive syg af E. coli eller streptococcus, når du besøger et toilet, men det beskytter huden på ballerne dig imod.

Problemet opstår andre steder ved for eksempel håndvask og her er det vigtigste simpelthen, at du vasker hænderne godt og grundigt med sæbe og vand.

Gør du ikke det, så kan sygdomme og bakterier brede sig via hænderne. 

Så drop papiret på ballerne og brug i stedet sæbe på hænderne. 


 

Dagens Gossip