Tom Kristensen vinder sit niende Le Mans

Tom Kristensen triumferede søndag for niende gang med en sejr i 24-timers løbet i Le Mans.

Den 45-årige danske racerkører vandt det udmarvende løb for Audi sammen med holdkammeraterne Allan McNish fra Skotland og franskmanden Loïc Duval.

Kristensen sad i bilen i de sidste to og en halv time, efter at danskerens Audi kom i front klokken 22 i aftes.

Danskeren og hans to holdkammerater fik undervejs opbygget et forspring på næsten to omgange til de nærmeste konkurrenter fra Toyota.

Den sidste del af løbet blev præget af massivt regnvejr, og derfor handlede det i de sidste timer om at minimere antallet af fejl.

Det ansvar blev pålagt Tom Kristensen, som sikkert styrede Audien gennem vandmasserne, mens flere af konkurrenterne havde problemer.

Tom Kristensen, der er Le Mans-løbets mest vindende kører, demonstrerede sin store rutine, da han med 25 minutter tilbage af løbet lod Toyotas Sebastien Buemi overhale ham uden den store kamp.

Toyotaen var en omgang på godt 13,6 kilometer bag Kristensens Audi, og derfor var der ingen grund til at risikere et uheld på vej mod den fornemme triumf.

Dette års Le Mans vil dog ikke kun blive husket for Tom Kristensens niende sejr. Allan Simonsens dødsulykke kort efter starten lørdag eftermiddag har rystet alle i motorsportsmiljøet.

Allan Simonsen mistede herredømmet over sin bil i et sving efter små 10 minutter og døde på hospitalet kort efter af sine kvæstelser.

34-årige Simonsen stillede op i amatørklassen LM GTE Am.

/ritzau/

 

Dagens Gossip