Topembedsmand stopper hos Mette Frederiksen

19/04/2013 16:40

BNB

Nyheder
Ifølge Altinget.dks oplysninger har Bo Smith og Mette Frederiksen til tider haft et anstrengt forhold i det politiske arbejde, men den afgående departementschef understreger over for netavisen, at beslutningen om at sige farvel er sket »fuldstændigt frivilligt« og efter grundige overvejelser.»Jeg har siddet som departementschef i 15 år og er netop blevet 66 år. Hvis jeg skal finde noget andet at lave, hvilket jeg gerne vil, så skal jeg ikke vente meget længere, hvis jeg skal have nogle meningsfyldte opgaver. Men der skal værre nogle større frihedsgrader i mit personlige liv end at være departementschef, som fylder døgnet rundt,« siger Bo Smith til netavisen.Bo Smith oplyste torsdag medarbejderne i ministeriet om sin beslutning. Det skete i kølvandet på aftalen om kontanthjælpsreformen, der efter lange forhandlinger mellem regeringen og oppositionen faldt på plads.Det anstrengte forhold mellem Bo Smith og Mette Frederiksen, som Altinget.dk beskriver, skyldes angiveligt ministerens kritik af det aktiveringssystem, som Bo Smith var med til at bygge op under tidligere beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V).Selv afviser Smith den udlægning helt og holdet.»Jeg har ingen problemer med Mette Frederiksens syn på det. Jeg synes, det er rigtigt fornuftigt også at kigge kritisk på aktiveringssystemet, og hvordan beskæftigelsessystemet er tilrettelagt,« siger han.

Mest læste i dag

Ifølge Altinget.dks oplysninger har Bo Smith og Mette Frederiksen til tider haft et anstrengt forhold i det politiske arbejde, men den afgående departementschef understreger over for netavisen, at beslutningen om at sige farvel er sket »fuldstændigt frivilligt« og efter grundige overvejelser.

»Jeg har siddet som departementschef i 15 år og er netop blevet 66 år. Hvis jeg skal finde noget andet at lave, hvilket jeg gerne vil, så skal jeg ikke vente meget længere, hvis jeg skal have nogle meningsfyldte opgaver. Men der skal værre nogle større frihedsgrader i mit personlige liv end at være departementschef, som fylder døgnet rundt,« siger Bo Smith til netavisen.

Bo Smith oplyste torsdag medarbejderne i ministeriet om sin beslutning. Det skete i kølvandet på aftalen om kontanthjælpsreformen, der efter lange forhandlinger mellem regeringen og oppositionen faldt på plads.

Det anstrengte forhold mellem Bo Smith og Mette Frederiksen, som Altinget.dk beskriver, skyldes angiveligt ministerens kritik af det aktiveringssystem, som Bo Smith var med til at bygge op under tidligere beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Selv afviser Smith den udlægning helt og holdet.

»Jeg har ingen problemer med Mette Frederiksens syn på det. Jeg synes, det er rigtigt fornuftigt også at kigge kritisk på aktiveringssystemet, og hvordan beskæftigelsessystemet er tilrettelagt,« siger han.