Topfigurer i fagbevægelsen ruster sig til kampvalg i LO

Skrevet af admin

05/02/2015

Dagens topnyheder

Der er lagt op til et kampvalg i LO til oktober, når topfigurer i fagbevægelsen skal kæmpe om at afløse den nuværende LO-formand, Harald Børsting, der giver ansvaret videre for de omkring en million medlemmer, hovedorganisationen har.

På LO's kongres vil fire medlemmer forsøge at vinde størst opbakning i kampen om at sætte sig i spidsen for LO.

Torsdag meddelte HK's forbundsformand, Kim Simonsen, at han vil stille op, og senere på dagen offentliggjorde Arne Grevsen, formand for 3F's Grønne Gruppe, sit fælles kandidatur med nuværende næstformand, Lizette Risgaard.

- Jeg stiller op, fordi jeg tror, at jeg har noget at byde på. Og tror jeg på, at fagbevægelsen har noget at byde på.

- Min vision er et kampberedt LO, der er i stand til at fyre fagpolitiske og politiske idéer af på baggrund af de udfordringer, som samfundet står overfor, siger Kim Simonsen til Ugebrevet A4.

Om Kim Simonsens kandidatur siger Simon Tøgern, formand for HK/Privat:

- Udmeldingen om Kims kandidatur var ventet, og han er en kvalificeret kandidat. Men hverken Kim eller nogen anden kandidat er sikret min anbefaling på forhånd.

- Det vigtigste spørgsmål er ikke, hvem der skal være den nye formand, men hvilken politik, de enkelte kandidater spiller ud med.

Flemming Vinther fra Hærens Konstabel- og Korporalforening har tidligere meldt sit kandidatur.

Torsdag besluttede en enig hovedbestyrelse i 3F at støtte en kommende ny ledelse i LO bestående af Lizette Risgaard som ny formand og Arne Grevsen som ny næstformand.

- Som gruppeformand i 3F har Arne masser af forhandlingserfaring, stort kendskab til overenskomsterne og klare holdninger. Jeg er overbevist om, at vi vil udgøre et stærkt makkerpar, hvis vi bliver valgt, siger Lizette Risgaard ifølge Fagbladet 3F.

Harald Børsting har siddet otte år på posten som formand for de 17 forbund, der siden 2000 har mistet omkring 300.000 medlemmer.

/ritzau/