Topkarakter til ny skolereform

Regeringens reform af folkeskolen vil medvirke til at skabe den ro og arbejdsglæde, som er nødvendig for, at den igen kan uddanne dygtige, engagerede og nysgerrige elever. Derfor får reformen karakteren 10 for "en fortrinlig præstation".

Sådan lyder vurderingen fra uddannelseschef i Dansk Erhverv Svend Berg.

- Dansk Erhverv er derfor som repræsentant for aftagerne af fremtidens arbejdsstyrke begejstrede for Christine Antorinis udspil om heldagsskolen. Her kan eleverne blande leg og læring i de små klasser og blive udfordret på nye læringsmåder i de større klasser.

Det siger Svend Berg i en pressemeddelelse.

Heldagsskolen betyder robuste og dygtige unge, som kan gå videre på ungdomsuddannelserne og i sidste ende blive en del af det danske erhvervsliv, lyder det.

- Bedre resultater i folkeskolen er ganske enkelt forudsætningen for, at Danmark kan klare sig i fremtiden, siger Svend Berg.

Det skyldes, at den globale konkurrence på viden og innovation er benhård, og Danmark er nødt til at udklække dygtigere elever, hvis vi ikke skal tabe det internationale videnkapløb.

Svend Berg glæder sig ligeledes over, at reformudspillet indeholder et kundskabsløfte.

- Alt for mange elever forlader i dag folkeskolen uden de nødvendige kvalifikationer. Det dur ikke, og det er helt nødvendigt, at vi får genskabt tilliden til den danske folkeskole, siger han.

- Det er i folkeskolen, at al uddannelse starter, og evnerne skal udvikles. Folkeskolen skal skabe en undervisningskultur, som stimulerer, at unge udvikler en høj faglighed og en høj selvstændighed, og det er det nye udspil med til at sikre, tilføjer Svend Berg.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip