Tour-danskere udråber Froome som klar favorit

Chris Froome (Sky) har vundet fire større etapeløb i denne sæson. Alberto Contador (Saxo-Tinkoff) har vundet en etape i et mindre løb i Argentina.

Man behøver ikke være nogen stor cykelekspert for at få øje på misforholdet mellem de to inden Tour de France begynder på Korsika på lørdag.

Helt så enkelt er det imidlertid ikke. Chris Froome blev ganske vist nummer to i Tour de France i 2012, men han har ikke prøvet at køre verdens største cykelløb tynget af favoritrollen. Han har ikke prøvet det pres, som følger med at bære Tourens førertrøje.

Alt det har Contador bevist, at han magter.

For den danske Tour-kaptajn, Jakob Fuglsang (Astana), er sagen alligevel relativt enkel. Han er overbevist om, at Chris Froome er stærkest. Som han var i Critérium du Dauphine for nylig. Her vandt Froome, mens Contador endte som nummer 10.

- Jeg hæfter mig ved, at jeg kender spaniere, som siger, at Contador altid har sagt, at han kun stiller op i cykelløb, når han er klar og i form til at kunne vinde. Så er det vist ikke gået så godt i år, siger Fuglsang.

Den danske sportsdirektør Brian Holm skal til Tour de France for Omega Pharma-Quick-Step. Han mener, at kampen om den gule trøje i år - stort set - bliver Chris Froome mod alle de andre.

Brian Holm mener, at den kenyanskfødte Froome er bedre på alle parametre. Efter Froome nævner han ryttere i hurtig, men bestemt ikke tilfældig rækkefølge:

- Cadel Evans, Tejay van Garderen (begge BMC), Nairo Quintana, Rui Costa (begge Movistar) og Alberto Contador.

- Man skal huske på, at Team Sky er cirka dobbelt så godt som det næstbedste hold. Selv om Movistar og BMC altså har ret gode hold, siger Brian Holm.

Lige som Team Sky sidste år satte sig på Tourens to øverste pladser, har holdet præsteret noget nær det samme i optakten. Froomes nære ven, Richie Porte, blev således nummer to senest i Critérium du Dauphine.

En detalje, som taler til Alberto Contadors fordel er til gengæld, at det i vinter lykkedes Bjarne Riis at hente den erfarne Michael Rogers til holdet. Australieren var den mest massive støttepille hos Team Sky, da Bradley Wiggins vandt sidste år.

Der er også eksperter, som skiller sig lidt ud. Radioshacks danske sportsdirektør Kim Andersen er slet ikke overbevist om, at Chris Froome vil være så stærk. Han ser et langt større felt af kandidater.

En faktor, han regner med, er den 23-årige colombianer Nairo Quintana (Movistar) som kan skabe rav i den bjergene.

- Løbet er mere åbent, end mange tror. Der kan også være en fra anden række, som sidder med i et udbrud og vinder tid, siger Kim Andersen.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip