Tour-hold afhøres i stor dopingsag

Dopingsagen har det italienske hold Lampre i en hovedrolle, da de italienske anklagere i sagen mener, at Lampre har beordret deres ryttere til at få ulovlige medicinske behandlinger hos den italienske farmaceut, Guido Nigrelli.

I alt skal 27 personer, som er ryttere, læger og personale afhøres for at opklare, hvordan denne dopingring har fungeret. Der er 18 ryttere iblandt, og hele 15 af dem er tidligere eller nuværende Lampre-ryttere. Det største navn er stjernen Damiano Cunego, som i går var i udbrud i Tour de France. Michael Rasmussen indtager også en central rolle, da han som en af de eneste udenfor Lampre-holdet har været en del af sagen. Michael Rasmussen fortalte i januar om sit omfattende dopingmisbrug til de danske anti doping-myndigheder. Anti Doping-myndighederne over hele verden har siden USADA-rapporten samarbejdet og udvekslet informationer.

De 27 personer i sagen står anklaget for enten at have forsynet andre med doping, eller selv taget doping. Udover Michael Rasmussen har de fleste ryttere i sagen benægtet at kende noget til ulovligheder. Efterforskningen af sagen har stået på længe og har blandt andet inkluderet telefonaflytninger.

Blandt navnene i sagen er også den tidligere verdensmester Alessandro Ballan, Marzio Bruseghin, Mauro Santambrogio og Jakob Fuglsangs nuværende holdkammerat på Astana, Francesco Gavazzi. Den daværende

General Manager på Lampre Giuseppe Saronni står anklaget for sammen med det øvrige personale på holdet, at have beordret rytterne til at besøge Guido Nigrelli, som skulle give dem doping.

Lampre reagerede i går ved at benægte at kende noget til sagens omfang, og holdet truer med at sagsøge dem, der bringer holdet i miskredit. Mantova-sagen er blot en af de mange dopingefterforskninger, som gransker forholdene i cykelsporten. Operacion Puerto fik sin slutning før Tour de France, men der er flere sager i blandt andet Italien, Holland og i Danmark, hvor Anti Doping Danmark på baggrund af Michael Rasmussens indrømmelse kigger nærmere på forholdene i dansk cykelsport.

 

Dagens Gossip