Trænere skoser Morten Olsen for USA-trup

Landstræner Morten Olsen har forbigået en række spillere, som burde have været med i den trup på 25 mand, der mandag blev udtaget til januars ligalandsholdstur til USA.

Det mener fire trænere i Superligaen, som BT har talt med, og især FC Midtjylland-træner Glen Riddersholm er forbløffet over, at midtbanespilleren Mads Albæk ikke er med.

-Jeg er helt sikker på, at der ligger nogle gode argumenter fra trænerens side, men jeg synes, det er overraskende og for ringe, at Mads Albæk ikke er udtaget. Det er mig en gåde.

- Sidste gang var han med på ligalandsholdsturen, og han har vel aldrig spillet bedre end i dette efterår, og nu er han ikke med, siger Riddersholm til BT.

FCM-træneren mener også, at venstrebacken Jesper Juelsgård, som fik debut på A-landsholdet i oktober, burde have været udtaget.

Sønderjyske-træner Lars Søndergaard er heller ikke begejstret for, at sønderjydernes profil Lasse Vibe er udeladt.

- I mine øjne kunne jeg da godt se en spiller som Lasse Vibe være med. Jeg kan i hvert fald konstatere, at en spiller som Kasper Larsen, som ikke er fast mand i OB, er med.

- Ham ville man ikke se i en normal ligatrup, mener Lars Søndergaard.

OB har ud over Kasper Larsen fire andre spillere med i truppen, og OB-træner Troels Bech roser Morten Olsens valg af et halvt liga- og halvt U/21-landshold.

- Personligt synes jeg, at både det og valget af spillerne er vældig godt. Men jeg havde da ikke forventet, at vi havde fem spillere med, siger Troels Bech.

Hos Esbjerg savner træner Jess Thorup angriberen Martin Braithwaite og brødrene Jakob og Peter Ankersen i truppen.

AGF-træner Peter Sørensen mener, at hvis et landshold overhovedet skal have andet end en overfladisk romantisk betydning og være forbundet med noget, man kan gå op i og føle prestige i at blive udtaget til, så skal de bedste spillere udtages.

- Jeg synes, at Stephan Petersen, Kasper Povlsen og Osama Akharraz kunne være oplagte at tage med, siger Peter Sørensen.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip