Trafik-Råd kræver ekstrem direktørløn tilbage fra Anders Rosbo

På baggrund af en redegørelse fra Kammeradvokaten vil Rådet for Sikker Trafik kræve penge tilbage, som den tidligere formand Tom Behnke (K) har givet rådets direktør Anders Rosbo i lønforhøjelse.

Det er Kammeradvokatens vurdering, at rådet ikke er bundet af de kontrakttillæg omkring lønforhold og kontraktforlængelser, der er indgået mellem direktøren og Tom Behnke.

På den baggrund er det Kammeradvokatens vurdering, at rådet vil være berettiget til at kræve det for meget udbetalte tilbage.

- Forretningsudvalget har på et møde den 28. november 2012 taget Kammeradvokatens redegørelse til efterretning og har i forlængelse heraf indledt drøftelser med direktøren om tilbagebetaling af for meget erlagt honorar, siger næstformanden i Rådet for Sikker Trafik, Mogens Kjærgaard Møller, i en pressemeddelelse.

Tom Behnke trak sig for to uger siden som formand for Rådet for Sikker Trafik, da han blev mødt af hård kritik for egenhændigt at give en klækkelig lønforhøjelse til direktør Anders Rosbo, der tidligere har været ansat i den konservative pressetjeneste.

I alt steg Rosbos løn med 27 procent fra 2007-2011 mod 8 procent i den oprindelige kontrakt.

Tom Behnke gav lønforhøjelser og kontraktforlængelser til Anders Rosbo uden at orientere Justitsministeriet eller forretningsudvalget i Rådet for Sikker Trafik, sådan som rådets vedtægter ellers foreskriver.

Trods kravet om tilbagebetaling mener Tom Behnke, at Kammeradvokatens redegørelse er med til at rense ham.

- Rapporten fra Kammeradvokaten er fortrolig. Jeg har derfor ingen kommentar, ud over at jeg er tilfreds med, at Kammeradvokaten konkluderer, at jeg ikke har handlet ansvarspådragende, siger Tom Behnke i en sms-besked.

Anders Rosbo kan dog glæde sig over, at han kan beholde sin Alfa Romeo på firmaets regning. Kammeradvokaten vurderer, at Rådet for Sikker Trafik er bundet af kontrakttillægget fra 2008 vedrørende ydelse af fri bil til direktøren.

 

 

Dagens Gossip