Trafikdirektør klar til juridisk kamp mod råd

Den spegede sag om den eksorbitante aflønning af direktøren for Rådet for Sikker Trafik, Anders Rosbo, har taget en ny drejning.

Efter en redegørelse fra Kammeradvokaten - som trafikrådet ikke vil offentliggøre - vil rådets forretningsudvalg nu have nogle af de mange lønkroner retur fra Rosbo.

For få uger siden trak rådets formand, den Konservative Tom Behnke, sig fra posten. Han bar det formelle ansvar for, at direktørens løn var steget 27 procent fra 2007-2011 uden, at rådets forretningsudvalg og Justitsministeriet blev informeret.

Miseren skyldes "misforståelser", forklarede Tom Behnke, da han trak sig. Og i dag understreger han, at han føler sig renset af Kammeradvokatens redegørelse.

I stedet samler interessen sig nu mod Anders Rosbo, der udover sine mange lønstigninger også har fået en Alfa Romeo.

Spørgsmål: Anders Rosbo, hvorfor skal du betale penge tilbage?

- Det må du spørge mit forretningsudvalg om, hvorfor jeg skal gøre. Jeg vil bare sige, at nu kontakter jeg de jurister, jeg har i mit netværk, og så vil jeg bruge tid på at tygge på vores strategi. Og så er jeg sikker på, at vi finder en eller anden løsning..

Spørgsmål: Har du gjort noget forkert?

- Nej, det tror jeg da ikke.

Spørgsmål: Bliver du som direktør?

- Jaja, selvfølgelig gør jeg det. Det her prøver jeg at tackle professionelt. Altså, det er jo drønærgerligt, ikke også? Det er ærgerligt, og det må vi finde en løsning på.

Spørgsmål: Er du parat til at betale noget tilbage?

- Jeg tror ikke, at vi kommer det nærmere. Jeg må bare sige, at jeg skal kontakte nogle kompetente folk i mit netværk for at høre, hvad der er klogest, siger direktøren.

Næstformanden i Rådet for Sikker Trafik, Mogens Kjærgaard Møller, understreger, at der er tale om en personalesag, og at han derfor ikke vil uddybe, hvad Kammeradvokaten konkluderer om Anders Rosbos lønsedler.

Rosbo kan dog glæde sig over, at han kan beholde sin Alfa Romeo på firmaets regning. Kammeradvokaten vurderer, at Rådet for Sikker Trafik er bundet af kontrakttillægget fra 2008 vedrørende ydelse af fri bil til direktøren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip