Trafikkontrol: Mange bilister kørte uden sele og snakkede i mobil

Færdselspolitiet afholdt i går en målrettet trafikkontrol mod bilister i samarbejde med Karlslunde lokalpoliti. Det skete i Køge Bugt-området.

Der er tale om en aktion i forbindelse med den landsdækkende kontrol for seler, mobiltelefoner og uopmærksomhed.

I går blev der skrevet 96 rapporter. 32 sigtelser for manglende sele, herunder to der udløste et klip i kørekortet, da det var børn, der ikke var fastspændte. Også 32 personer blev sigtet for at anvende håndholdt mobiltelefon under kørslen. En enkelt af disse kan se frem til en betinget frakendelse, da pågældende sms’ede i længere tid under kørslen, hvorved bilen blev ført slingrende og under tilsidesættelse af færdselssikkerheden.

En enkelt blev sigtet for spirituskørsel, og der blev uddelt otte klip for blandt andet et rødt lys, kørsel i nødsporet og flere hastighedsovertrædelser.

Der blev desuden fanget tre ulovlige knallerter, der alle kørte så hurtigt, at føreren kan se frem til en betinget frakendelse af retten til at føre knallert. Den ene af disse blev først fanget efter at føreren forsøgte at stikke af med en passager bagpå.

Knallerten blev efterfølgende målt til at køre over 80 km/t, og føreren kan se frem til en klækkelig bøde, ligesom passageren gemte en klump hash i bukserne.

Politiet fortsætter med at holde øje med trafiksikkerheden. Den landsdækkende aktion fortsætter frem til på søndag.

 

Dagens Gossip