Trafikselskaber er klar til enorm lærerdemo

11/04/2013 18:10

BNB

Nyheder
Flere trafikale knudepunkter bliver lukket i en overgang, mens lærerdemonstranterne bevæger sig ind til slotspladsen, melder politiet. »Det er jo en såkaldt stjernedemonstration, hvor deltagerne bevæger sig ad forskellige ruter ind mod centrum, og det vil formentlig udløse trafikpropper mange steder i byen,« siger vagtchef fra Københavns Politi, Jens Kristiansen. Således lukker Christmas Møllers Plads mod Torvegade fra klokken 15 til 16, H.C. Andersens Boulevard lukkes mindst en time, men åbnes igen kl. 15.00, når alle demonstranter er på Rådhuspladsen. Store Kongensgade og Kongens Nytorv lukkes under gåturen, det samme gælder for Nørregade, Nytorv og Rådhusstræde. De lukkes alle fra klokken 15. Hos Metro er man klar til, at en stor mængde demonstranter skal fra Bellacenter på Amager og ind mod Københavns centrum. »Vi har sendt stewarder ud til Bellacenter og Sundby station for at holde metrodørene åbne i længere tid. Hvis der er rigtig mange demonstranter, skifter vi til myldretidsdrift,« siger Metro Service kommunikationschef, Jette Clausen. Hun understreger, at det ikke vil tage mere end fem minutter at øge frekvensen af metrotog, da de allerede holder klar på skinnerne. Trafikinformationschef fra DSB Tony Bispeskov mener ikke, der foreløbig er grund til at tro, demonstrationen kommer til at have stor indflydelse på S-togstrafikken. »Vores erfaring er, at folk siver hen over tid, så vi får en jævn fordeling af kunder, og belægningen burde derfor ikke bliver overbelastet på S-togene,« siger han. Tony Bispeskov vil ikke afvise, at der kan opstå en presset situation, så han råder folk til at tjekke DSBs hjemmeside, inden man forlader arbejdet, så man hele tiden er opdateret på trafiksituationen. »Hvis man skal med et regional- eller fjerntog ud af København, bør man overveje at købe pladsbillet, for så er man i hvert fald sikret at kunne sidde ned,« siger trafikinformationschefen. Busselskabet Movia har også forberedt sig på demonstrationen, og 15 buslinjer i HT-området vil blive påvirket. Derfor omlægges flere ruter fra klokken 14, oplyser Movia til Berlingske Nyhedsbureau. Arrangementet på Slotspladsen ventes at slutte klokken 17.45.

Mest læste i dag

Flere trafikale knudepunkter bliver lukket i en overgang, mens lærerdemonstranterne bevæger sig ind til slotspladsen, melder politiet.

»Det er jo en såkaldt stjernedemonstration, hvor deltagerne bevæger sig ad forskellige ruter ind mod centrum, og det vil formentlig udløse trafikpropper mange steder i byen,« siger vagtchef fra Københavns Politi, Jens Kristiansen.

Således lukker Christmas Møllers Plads mod Torvegade fra klokken 15 til 16, H.C. Andersens Boulevard lukkes mindst en time, men åbnes igen kl. 15.00, når alle demonstranter er på Rådhuspladsen.

Store Kongensgade og Kongens Nytorv lukkes under gåturen, det samme gælder for Nørregade, Nytorv og Rådhusstræde. De lukkes alle fra klokken 15.

Hos Metro er man klar til, at en stor mængde demonstranter skal fra Bellacenter på Amager og ind mod Københavns centrum.

»Vi har sendt stewarder ud til Bellacenter og Sundby station for at holde metrodørene åbne i længere tid. Hvis der er rigtig mange demonstranter, skifter vi til myldretidsdrift,« siger Metro Service kommunikationschef, Jette Clausen.

Hun understreger, at det ikke vil tage mere end fem minutter at øge frekvensen af metrotog, da de allerede holder klar på skinnerne.

Trafikinformationschef fra DSB Tony Bispeskov mener ikke, der foreløbig er grund til at tro, demonstrationen kommer til at have stor indflydelse på S-togstrafikken.

»Vores erfaring er, at folk siver hen over tid, så vi får en jævn fordeling af kunder, og belægningen burde derfor ikke bliver overbelastet på S-togene,« siger han.

Tony Bispeskov vil ikke afvise, at der kan opstå en presset situation, så han råder folk til at tjekke DSBs hjemmeside, inden man forlader arbejdet, så man hele tiden er opdateret på trafiksituationen.

»Hvis man skal med et regional- eller fjerntog ud af København, bør man overveje at købe pladsbillet, for så er man i hvert fald sikret at kunne sidde ned,« siger trafikinformationschefen.

Busselskabet Movia har også forberedt sig på demonstrationen, og 15 buslinjer i HT-området vil blive påvirket. Derfor omlægges flere ruter fra klokken 14, oplyser Movia til Berlingske Nyhedsbureau.

Arrangementet på Slotspladsen ventes at slutte klokken 17.45.