Trane Nørby kåret som EU-spids

Ellen Trane Nørby er blevet håndplukket som spidskandidat af partiledelsen, og det har ikke været et let valg, understregede partiformand Lars Løkke Rasmussen (V) i sin indstillingstale ved landsmødet.

»Det har ikke været nemt for mig, Ellen er en bomstærk politisk ordfører. Dem, der fulgte åbningsdebatten i Folketinget, kan se, at det er umuligt at få stød ind på Ellen. Hun ved alt. Hun er uden tvivl den dygtigste politiske ordfører på Christiansborg,« sagde Løkke til de delegeredes begejstring.

»Når jeg alligevel har peget på Ellen, er det fordi, at Europa er for vigtig at overlade til amatører. Europa er indenrigspolitik, det er velfærdsturisme, økonomisk krise og danske forbehold, der spænder ben. Det betyder noget, hvem man sætter i spidsen,« understregede han.

Ifølge Lars Løkke Rasmussen vil valget af Ellen Trane Nørby også betyde en ændring af samarbejdet mellem Venstre på Christiansborg og i Europa-Parlamentet.

»Fremtidens EU kommer til at kræve et tæt samarbejde. Derfor kommer Ellen til at være en del af Venstres politiske ledelse på Christiansborg, også efter valget,« sagde han.

Den nye spidskandidat vil stå øverst på en liste med i alt 16 Venstre-folk. Blandt kandidaterne er to af partiets nuværende parlamentarikere, Morten Løkkegaard (V) og Jens Rohde (V), der var spidskandidat ved valget i 2009.

 

Dagens Gossip