Trane Nørby kan ikke love fem år i EU

Over for Berlingske afviser Ellen Trane Nørby at stille en garanti for, at hun ikke vender tilbage i dansk politik i utide, hvis muligheden byder sig.

»Det er et hypotetisk spørgsmål, som jeg overhovedet ikke vil forholde mig til. Jeg kan garantere, at jeg vil knokle for at skabe vækst i Europa,« siger hun til Berlingske.

»Jeg kan garantere, at jeg vil lave et godt stykke arbejde. Danskerne må vælge de parlamentarikere, som de tror vil repræsentere Danmark bedst muligt,« siger Ellen Trane Nørby.

Hendes manglede garanti bliver mødt med hovedrysten af Socialdemokraternes spidskandidat til parlamentsvalget, folketingsmedlem Jeppe Kofod (S).

»Det virker dybt useriøst, at Venstres spidskandidat tilsyneladende ikke har tænkt sig at sidde perioden ud,« siger han i en skriftlig kommentar.

»Ellen Trane Nørby må gøre det helt klart over for potentielle vælgere, om man kan forvente, at hun rent faktisk har tænkt sig at udføre arbejdet i de fem år, man er valgt til parlamentet. Alt andet er ikke at tage valget alvorligt,« siger Jeppe Kofod.

»Det er også at nedvurdere vigtigheden af at sidde i Europa-Parlamentet,« tilføjer han.

Parlamentsvalget afholdes 25. maj næste år.

 

Dagens Gossip