Trane: Venstre er et arbejderparti

Det er første gang, at en formand for en fagforening i den traditionelt røde LO-familie taler ved det borgerlige partis landsmøde. Politisk ordfører Ellen Trane Nørby (V) glæder sig over, at Claus Jensen har valgt at takke ja til invitationen.

»Jeg er rigtig glad for, at Claus er her. For både Dansk Metal og Venstre er det en mærkesag at skabe vækst og arbejdspladser, og vi er parat til at samarbejde med alle, der har det mål,« siger hun.

Meningsmålinger viser, at en stor del af medlemmerne i røde forbund som Dansk Metal stemmer på netop Venstre. Det er der en god grund til, mener den politiske ordfører.

»Venstre er et arbejderparti. Vi kæmper for arbejdspladser hver dag, fordi vi ved, at hvis vi skal bevare det danske velfærdssystem, så skal flere danskere i arbejde. Så skal vi have mere vækst, eksporten skal i vejret og der skal gang i hjulene,« fastslår Ellen Trane Nørby.

Trods LOs nære bånd til Socialdemokraterne har Dansk Metal har tidligere vist sig som en de mere markante kritikere af Helle Thorning-Schmidts (S) regering. Det var blandt andet Dansk Metals nej til at sløjfe helligdage og ferie, der fik sidste års trepartsforhandlinger til at bryde sammen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Claus Jensen, der har været formand for Dansk Metal siden september 2012.

 

Dagens Gossip