Transperson er blevet valgt til indisk borgmester

En transperson fra en af Indiens lave kaster er for første gang blevet valgt til borgmester i Raigarh i delstaten Chhattisgarh i det centrale Indien.

Den 35-årige Madhu Bai Kinnar, der tilhører dalit-kasten, som tidligere kaldtes de urørlige, takkede mandag sine tilhængere. Klædt i sari og med orange guirlander om halsen takkede hun med foldede hænder for deres støtte.

- Folk har vist mig, at de tror på mig, og jeg ser denne sejr som udtryk for folkets velsignelse og kærlighed til mig. Jeg vil gøre mit bedste for at virkeliggøre deres drømme, hedder det i erklæringen fra Kinnar efter valgsejren.

Kinnar har tidligere tjent til livets ophold ved at synge og danse i tog.

Transpersoner, der ofte kaldes hijras i Indien, har enten gennemgået kønsskifteoperationer eller føler, at de tilhører et andet køn end deres medfødte. De bliver ofte marginaliseret i det kulturelt konservative samfundsliv i Indien.

Madhu Bai Kinnar vandt valget over en rival fra premierminister Narendra Modis parti, BJP, med mere end 4500 stemmer, siger den statslige valgkommission.

Det er kun ni måneder siden, at Indiens øverste domstol ændrede loven, så transpersoner nu anerkendes som kønsneutrale.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip