Transportminister kræver styr på billetpriser

Trafikselskaberne skal samordne deres takster, så billetpriserne harmoniseres.

Det siger transportminister Hans Christian Schmidt (V) efter et møde med seks regionale trafikselskaber og Movia. Han møder senere DSB og transportordførerne. Siden 2009 har trafikselskaber, Movia, DSB og Metroselskabet forgæves forhandlet om billetpriser.

Rigsrevisionen og de folkevalgte statsrevisorer har krævet takstharmonisering, påpeger transportministeren.

- De har også sagt, at trafikselskaberne har svært ved at harmonisere taksterne. Jeg har flere gange sagt, at det er en kritik, jeg tager alvorligt. Det har jeg selvfølgelig også sagt til dem, siger Hans Christian Schmidt.

Statsrevisorerne har kritiseret de store forskelle i billetpriserne. Operatørerne har kun "ringe incitament til at blive enige om fælles, landsdækkende takster", lød deres kritik.

Spørgsmål: - Hvad er forklaringen på, at trafikselskaberne ikke har kunnet blive enige siden 2009?

- De er forskellige landsdelsmæssigt. Der er forskel på, om du er øst eller vest for Storebælt. Der er også forskelle på, om du har skinnetrafik som DSB, eller har alt det andet med busser. Altså hvordan du koordinerer det, siger Hans Christian Schmidt.

Han kan ikke fastsætte et tidspunkt for, hvornår parterne kan finde en model, så passagererne lettere kan gennemskue billetpriserne.

- Jeg er ydmyg, for det er en stor opgave at gå i gang med. Jeg tror ikke, at det er en tilfældighed, at det ikke er løst. Det er dybt kompliceret. Men jeg har sagt, at vi har travlt, når man får sådan en kritik fra Statsrevisorerne, siger Hans Christian Schmidt.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip