Transportminister ønsker Kattegat-debat

Gruppen skal blandt andre rumme regionsrådsformænd, KKR-formænd og formanden for Kattegatkomiteen, og det første møde holdes 20 februar.

En fast Kattegatforbindelse vil på afgørende vis ændre Danmarks geografi og må forventes at få omfattende konsekvenser for landsdelstrafikken og udviklingen i erhvervslivet, bosætning med videre.

Det skriver transportminister Henrik Dam Kristensen i et brev til regionsrådsformand i Region Midtjylland Bent Hansen, hvor han også kalder Kattegatforbindelsen ”hele Danmarks forbindelse”.

”Jeg vil derfor invitere dig til at deltage i en bred politisk kontaktgruppe med undertegnede for bordenden, hvor de kommende analyser kan blive drøftet med henblik på at vi får det bedst mulige beslutningsgrundlag”, hedder det i ministerens brev.

Kontaktgruppen skal bestå af ministeren selv, de tre vestdanske regionsrådsformænd og KKR-formænd samt Kattegatkomiteens formand Jens Kampmann.

Under kontaktgruppen vil der blive oprettet en arbejdsgruppe for embedsmænd, der kan drøfte spørgsmål af mere teknisk karakter.

Bent Hansen tager med glæde imod ministerens invitation og ser frem til drøftelserne.

- Dog vil jeg foreslå transportministeren, at vi også inddrager min formandskollega samt KKR-formanden i Region Sjælland. En fast Kattegatforbindelse vil i høj grad også påvirke befolkningen der, og jeg ved, at både regionen og kommunerne er optaget af dette projekt, siger Bent Hansen.

Invitationen til at deltage i arbejdsgruppen kommer, netop som Region Midtjylland og samtlige 19 kommuner har lagt sidste hånd på deres såkaldte ”Indspil til de strategiske analyser og trafikforhandlinger 2013”.

Her har de enstemmigt prioriteret en fast Kattegatforbindelse højt, blandt ønskerne til fremtidige trafikale investeringer.

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip