Tre 15-årige drenge stod bag afpresning af Hellig Kors Kirke på Nørrebro

Københavns Politi, Station Bellahøj, identificerede i går de tre drenge, der kan sættes i forbindelse med en afpresningssag fra Hellig Kors Kirke på Nørrebro.

- De tre drenge er alle 15 år. De har været til afhøring sammen med deres forældre. Både drengene og deres forældre er meget kede af hele sagen, som de beklager dybt, fortæller vicepolitiinspektør Tommy Laursen, Station Bellahøj.

Menighedsrådsformanden for Hellig Kors Kirke har over for Københavns Politi tilkendegivet, at man ikke ønsker de tre drenge straffet, idet der nu efter deres opfattelse er tale om drengestreger.

- Dog er afpresningssager efter Københavns Politis opfattelse en alvorlig forbrydelse. Ofte bliver den afpressede bange og utryg. Derfor har vi lagt op til, at parterne skal mødes i et såkaldt konfliktråd, siger Tommy Laursen.

Konfliktråd er et råd, hvor en uvildig konfliktmægler mødes med de involverede parter, der i konfliktrådet får sat ord på deres opfattelse af hændelsen. Hensigten er, at alle parter bliver klogere på hinanden og hinandens motiver og derved får lettere ved at komme videre med livet.

Konfliktrådet vil blive afholdt inden jul.

 

Dagens Gossip