Tre danske chancer for en Oscar i nat

Der er ingen danske film blandt de nominerede til søndagens store filmgalla i Hollywood, Oscar-uddelingen.

Men alligevel kan det sagtens være, at der vil være et dansk fingeraftryk på listen af vindere.

Tre af de nominerede film har således danskere foran eller bagved kameraerne.

Favoritten til titlen som årets bedste udenlandske film, "Ida", er polsk, men danske Christian Falkenberg Husum og Sofie Wanting Hassing har været med til at producere filmen, som Kristian Eidnes Andersen har lagt musik til.

Den israelske film "Aya" er nomineret til en Oscar for bedste kortfilm, og her spiller Ulrich Thomsen en skandinavisk musiker, der skal være dommer i en stor musikkonkurrence i Jerusalem.

Han forveksler kvinden Aya med den chauffør, der skulle hente ham i lufthavnen i Tel Aviv, og i stedet for at afsløre misforståelsen, kører kvinden ham til Jerusalem, hvor konkurrencen foregår.

Endelig har der også været danskere med til at skabe den irske tegnefilm "Song of The Sea", som er blandt de film, der kan vinde statuetten til den bedste animationsfilm.

Animationsvirksomheden Nørlum fra Viborg har bidraget med 36 minutter til filmen, der bygger på keltiske myter og også har involveret selskaber fra Belgien, Luxembourg og Frankrig.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip