Tre drenge fængslet for Vestegnsbrande

02/04/2013 21:40

BNB

Nyheder
Det oplyser Købehavns Vestegns Politi. De tre drenge er 15, 16 og 17 år og alle fra Albertslund. De blev anholdt natten mellem mandag og tirsdag, og de blev sendt bag tremmer, fordi retten vurderede, at de på fri fod ville forsøge at påvirke efterforskningen. Den seneste brand, som to af de tre er sigtet for, var i Stjernernes Kvarter i Albertslund mandag aften, og her mener politiet desuden, at en 14-årig dreng deltog. Han blev tilbageholdt indtil tirsdag morgen, hvor han blev overgivet til de sociale myndigheder, da han er under den kriminelle lavalder. Tyveriet mod en dame stod to af drengene angiveligt bag først i marts, mens røveriet skete i februar mod en Aldi, hvor røverne truede personalet med en kniv og en strømpistol. De slap væk med nogle tusinde kroner. Siden september 2012 har brande i især affaldscontainere hærget området. I alt er der registreret 123 brande, som vurderes af politiet som værende påsatte. Om de varetægtsfængslede drenge kan sættes i forbindelse med flere end tre brande vil efterforskerne se nærmere på de kommende fire uger. »Der er tale om alvorlige forbrydelser med mange års fængsel i strafferammen, og nu efterforsker vi videre på fuld kraft,« siger vicepolitiinspektør Mikael Storgaard i en pressemeddelelse. »Vi fastholder vores skærpede patruljering i Albertslund og opfordrer fortsat borgerne til at holde øjne og ører åbne. Man skal ringe til os straks, hvis man ser eller hører noget mistænkeligt,« lyder det fra vicepolitiinspektøren. Samme opfordring kommer fra Albertslunds borgmester, som mandag aften sagde til DR Nyheder, at området står over for en stor udfordring. »En af de udfordringer, vi har, er, at der er ganske få, der fortæller politiet, hvad de ved. Det er utroligt vigtigt nu, at man fortæller politiet den viden, man måtte ligge inde med, så politiet kan komme til bunds i sin efterforskning,« sagde Steen Christiansen til DR

Mest læste i dag

Det oplyser Købehavns Vestegns Politi.

De tre drenge er 15, 16 og 17 år og alle fra Albertslund. De blev anholdt natten mellem mandag og tirsdag, og de blev sendt bag tremmer, fordi retten vurderede, at de på fri fod ville forsøge at påvirke efterforskningen.

Den seneste brand, som to af de tre er sigtet for, var i Stjernernes Kvarter i Albertslund mandag aften, og her mener politiet desuden, at en 14-årig dreng deltog. Han blev tilbageholdt indtil tirsdag morgen, hvor han blev overgivet til de sociale myndigheder, da han er under den kriminelle lavalder.

Tyveriet mod en dame stod to af drengene angiveligt bag først i marts, mens røveriet skete i februar mod en Aldi, hvor røverne truede personalet med en kniv og en strømpistol. De slap væk med nogle tusinde kroner.

Siden september 2012 har brande i især affaldscontainere hærget området. I alt er der registreret 123 brande, som vurderes af politiet som værende påsatte. Om de varetægtsfængslede drenge kan sættes i forbindelse med flere end tre brande vil efterforskerne se nærmere på de kommende fire uger.

»Der er tale om alvorlige forbrydelser med mange års fængsel i strafferammen, og nu efterforsker vi videre på fuld kraft,« siger vicepolitiinspektør Mikael Storgaard i en pressemeddelelse.

»Vi fastholder vores skærpede patruljering i Albertslund og opfordrer fortsat borgerne til at holde øjne og ører åbne. Man skal ringe til os straks, hvis man ser eller hører noget mistænkeligt,« lyder det fra vicepolitiinspektøren.

Samme opfordring kommer fra Albertslunds borgmester, som mandag aften sagde til DR Nyheder, at området står over for en stor udfordring.

»En af de udfordringer, vi har, er, at der er ganske få, der fortæller politiet, hvad de ved. Det er utroligt vigtigt nu, at man fortæller politiet den viden, man måtte ligge inde med, så politiet kan komme til bunds i sin efterforskning,« sagde Steen Christiansen til DR