Tre er dræbt i belgisk aktion mod terrorister

Skrevet af admin

15/01/2015

Dagens topnyheder

Tre formodede terrorister er dræbt under en politiaktion i den belgiske by Verviers, oplyser byens borgmester til en række medier.

Nyhedsbureauet Belga skriver, at det drejer sig om tre personer, der har været overvåget, siden de vendte tilbage fra Syrien.

Borgmesteren i Bruxelles-bydelen Molenbek siger til tv-stationen RTBF, at der er flere operationer i gang andre steder i Belgien, blandt andet i byen Vilvoorde.

De tre dræbte i Verviers beskrives af den franske tv-station TF1 som i ledtog med Amedy Coulibali, der var en af de tre terrorister, som blev dræbt i Frankrig i sidste uge. Coulibaly dræbte fire gidsler i et jødisk supermarked og stod muligvis også bag drabet på en politikvinde.

Et øjenvidne fortæller, at han cirka kl. 18 hørte to eksplosioner foran retsbygningen i Verviers, da han kom kørende i sin bil. Da han steg ud, så han to mennesker af nordafrikansk herkomst - 25 til 30 år - klædt helt i sort. På ryggen bar de en sort taske.

- Jeg var helt alene på gaden, fortæller han.

Da han ville vende tilbage til sin bil, opdagede han, at politiet allerede havde omringet området.

- Der er en operation i gang, sagde en kilde på borgmesterkontoret lidt tidligere, mens en anden embedsmand på rådhuset sagde til nyhedsbureauet AFP, at aktionen var "jihadist-relateret".

Avisen Le Soir skriver på sin hjemmeside, at flere gader i byen er afspærret, og at der er flere ambulancer til stede.

Flere, der beskriver sig som øjenvidner, skriver på Twitter, at de hørte eksplosioner tæt på en af de nu lukkede gader.

- Jeg ved ikke, hvad det var. 3-4 store eksplosioner og en masse andet, der lyder som skyderi, skriver @NathAnimaVeg.

/ritzau/