Tre FN-soldater såret af skud i Darfur

Skudepisoden skete mandag 36 kilometer nordøst for byen Ed Daein i Darfur, hvor kampe mellem to stammer ifølge FN har kostet omkring 190 mennesker livet i august måned. En »ukendt bevæbnet gruppe« angreb en patrulje fra UNAMID, den fælles mission, som Den Afrikanske Union og FN har i Darfur, oplyser talsperson Rania Abdulrahman fra UNAMID.

»Under skududvekslingen fik tre fredsbevarere (soldater fra UNAMID, red.) skudsår,« siger Rania Abdulrahman til AFP.

De sårede soldater blev efter angrebet bragt på hospitalet til behandling. Det er endnu uklart, hvilken nationalitet de tre soldater er af. Det fremgår desuden ikke, hvilken tilstand de er i.

13 medlemmer af FNs fredsbevarende styrker er siden oktober sidste år blevet dræbt i Darfur.

I sidste uge meddelte FNs Kontor for Koordineringen af Humanitære Anliggender, at nødhjælpsgrupper i området »fortsat er dybt bekymrede over ustabiliteten i det østlige Darfur«.

Ifølge UNAMID er rivalisering mellem stammefolk hovedårsagen til den øgede spænding i regionen, som har fordrevet næsten 300.000 mennesker i de første fem måneder af 2013. Antallet af internt fordrevne er dermed mere end dobbelt så højt, som det var de to foregående år tilsammen.

En embedsmand fra FNs Højkommissariat for Flygtninge (UNHCR) har tidligere oplyst, at 30.000 sudanesere desuden er flygtet til nabolandet Tchad på grund af stammekrige i Darfur i løbet af de første seks måneder af 2013.

En meget omtalt konflikt i Darfur, der af det internationale samfund blev betegnet som »folkedrab« og som »verdens værste humanitære katastrofe«, kostede fra 2003 mindst 300.000 menneskeliv.

BNB

 

Dagens Gossip