Tre mænd fængsles for skadestue-uro i Odense

Tre mænd straffes med mellem 10 og 17 måneders fængsel for sommerens optøjer på skadestuen i Odense.

En af mændene slipper ved dommen i Retten i Odense på et hængende hår for at blive udvist af Danmark. Han får en betinget udvisning, altså et gult kort. Denne mand er statsløs palæstinenser.

Sagen drejer sig om optøjerne 21. august sidste år, da en skudepisode spolerede fejringen af den muslimske højtid Eid i bydelen Vollsmose.

En stor menneskemængde, op mod 60-70 personer, drog derefter til skadestuen på Odense Universitetshospital angiveligt i et forsøg på at få fat på en såret mand.

Bevæbnet med køller og sten blev skadestuen stormet, og der er blandt andet begået hærværk mod en ambulance, som fik dækkene skåret op.

Det usædvanlige og voldsomme angreb gav dønninger helt til Christiansborg, hvor blandt andre den socialdemokratiske formand for integrationsudvalget, Trine Bramsen, rasede mod voldsmændene.

- Det, jeg siger, er, at de her mennesker, mens de venter på, at politiet kommer og anholder dem efter den her fuldstændig uacceptable adfærd, så bør de overveje, om de ønsker at være en del af det danske samfund, sagde hun blandt andet til Politiken.

- For i Danmark er det ikke en adfærd, der kan accepteres, fortsatte hun.

Under sagen har de tre mænd nægtet sig skyldige i at have deltaget i balladen. De er i alderen fra 20 til 27 år. En af dem valgte alligevel at modtage onsdagens dom, mens de to andre valgte at tænke over, om de vil anke den.

En af de anklagede har forklaret, at han forsøgte at hjælpe politiet.

En anden har fortalt, at han kun var på skadestuen, fordi han kørte med en ven. Han gik derhen af nysgerrighed, men vendte om, da en betjente bad ham om at gå ud.

Den tredje tiltalte var ifølge eget udsagn slet ikke til stede under optøjerne, men befandt sig i Nordjylland.

Den længste straf til den ene skyldes, at han har reststraf fra en tidligere dom.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip