Tre mister livet under canadisk oversvømmelse

Myndighederne har beordret centrum af millionbyen Calgary evakueret, hvor bymidten flere steder ligger under vand. Veje og broer er oversvømmede, og mange boliger står også under vand. Samtidig har mange af indbyggerne mistet strømmen.

Flere end 100.000 canadiere er allerede flygtet fra deres hjem i både eller helikopter på grund af de truende vandmasser, som er opstået efter kraftigt regnvejr. Der er faldet mere end 100 millimeter regn i det sydlige Alberta på to dage.

To af de omkomne personer blev fundet i en flod nær byen High River, men endnu en person endnu ikke bjærget, da det anses for at være for farligt på nuværende tidspunkt.

»Vi har fundet to personer - en voksen mand og en voksen kvinde. Begge er blevet bjærget,« oplyser polititalskvinde Patricia Neely til CBC.

1.300 redningsarbejdere er sat ind for at hjælpe med evakuere de flere tusinde mennesker, og Canadas premierminister, Stephen Harper, der har overfløjet de berørte områder i helikopter, lover, at hans regering »vil handle straks«.

»Medarbejdere fra RCMP (politiet, red.) og de væbnede canadiske styrker er allerede på stedet for at hjælpe med efterforsknings- og redningsarbejdet samt andre logistiske opgaver, og vores regering står klar til at sikre al den nødvendige hjælp,« siger Stephen Harper ifølge Reuters i en pressemeddelelse.

 

Dagens Gossip