Tre motorvejsulykker i uhyggelig tåge: To svæver mellem liv og død

En mand og en kvinde kæmper for deres liv efter, at de natten til mandag var involveret i tre store ulykker på motorvej E45 ved Horsens.I alt 29 biler var indblandet i de tre ulykker. 11 mennesker blev kørt på hospitalet, og to personer blev livsfarligt kvæstede.

- En 52-årig kvinde er i yderste livsfare, og en 20-årig mand er også livsfarligt kvæstet, men hans tilstand skulle være stabil. De er begge indlagt på Aarhus Universitetshospital.

Det fortæller vagtchef ved Sydøstjyllands Politi, Jørn Lindhardt, til bt.dk.

I alt skete der tre harmonikasammenstød på motorvejen mellem klokken 22.20 og 22.52, hvor der ifølge politiet var ekstremt tåget.

Først gik det galt i nordgående retning på E45 ved Gedved kort efter klokken 22, hvor 19 biler kørte sammen i et voldsomt harmonikasammenstød.

Blot ti minutter senere gik det galt på den modsatte side af autoværnet i sydgående retning, hvor syv biler hamrede sammen.

Politiet kan ikke udelukke, at ulykken skete delvist som følge af såkaldt 'kikke-kø' i forbindelse med den første ulykke.

Her blev en 52-årig kvinde livsfarligt kvæstet.

Vagtchef Jørn Lindhardt kan ikke komme nærmere ind på, hvilke kvæstelser den kvindelige bilist pådrog sig. Kun bekræfte, at hendes tilstand er meget alvorlig.

10 minutter senere kørte tre biler sammen på samme strækning omkring 1000 meter længere væk. Her var tre biler impliceret. Den ulykke opstod formentlig som følge af kø fra ulykke nummer to.

En 20-årig mand kvæstet. Han er stadig i livsfare, men skulle ifølge politiet være i stabil tilstand.   Bilinspektører skal nu undersøge ulykkerne nærmere, men politiet formoder, at det var tågen, for høje hastigheder og for korte afstande, der er årsagerne til, at det gik så galt.

De tre ulykker skabte trafikkaos i området, og motorvejen var lukket i sammenlagt næsten fem timer.

Alt disponibelt mandskab blev sendt til stedet, og alene arbejdet med at få ryddet kørebanen for biler og få kørt de mange strandede bilister væk i busser tog lang tid.

 

Dagens Gossip