Tre stater siger ja til homoægteskaber

Amerikanerne skulle tirsdag forholde sig til en lang række spørgsmål, da de gik til stemmeurnerne for først og fremmest at vælge landets kommende præsident.

I tre amerikanske delstater har vælgerne stemt om et forslag om at tillade ægteskaber mellem homoseksuelle. I alle delstaterne ser det med de fleste stemmer optalt ud til, at vælgerne har vendt tomlen op for forslaget.

I den amerikanske delstat Maryland har 52 procent af vælgerne stemt ja til at tillade homovielser, mens 48 procent er imod, rapporterer tv-stationerne CNN og NBC.

Også i delstaten Maine tyder alt på, at homoseksuelle i fremtiden kan blive viet. Med mere end halvdelen af stemmerne optalt er 54 procent af vælgerne for forslaget.

I Washington er halvdelen af stemmerne ligeledes talt op. Her tyder det ifølge CNN også på, at det bliver et ja til forslaget.

I Colorado har vælgerne samtidig stemt for et forslag om at legalisere marihuana - også til fritidsbrug.

Omkring 53 procent af vælgerne har sagt ja til forslaget med mere end 50 procent af stemmerne optalt, skriver CNN.

I alt har tre stater haft spørgsmålet til folkeafstemning.

En række amerikanske stater har allerede tilladt brugen af marihuana - dog kun til medicinsk brug. Dermed er Colorado den første stat, som tillader at bruge marihuana til andet end medicinske formål.

I Florida var stemmesedlen rekordlang. Her var både delstats- og distriktspolitikere på valg, ligesom der skulle stemmes om en række ændringer i forfatningen. Der er ifølge lokale medier så mange forslag, at stemmesedlen tog 13 minutter at læse.

På grund af den lange stemmeseddel var det nødvendigt for valgmyndighederne at opfordre vælgerne til at stemme i dagene forud for valgdagen.

 

 

Dagens Gossip