Tre unge dømmes for kædevold mod kærestepar

Københavns Byret idømmer tre unge på 16, 17 og 19 år fængsel i op til et år for grov vold mod et kærestepar på Vesterbro i København julenat sidste år.

Den 16-årige og den 19-årige er blevet idømt 10 måneders fængsel, og den 17-årige dreng har fået en fængselsstraf på et år. For alle tre gælder det, at to måneder af fængselsstraffen er ubetinget.

Desuden er den 16-årige - som har marokkansk statsborgerskab - blevet idømt en betinget udvisning med en prøveperiode på to år.

- De har fået de straffe, som jeg forventede, siger anklager Pia Simon til Ritzau.

Under retssagen har ofrene for overfaldet - Nanna Skovmand og kæresten Mads Schøllhammer - forklaret, at de var på vej hjem fra julemiddagen, da de blev overfaldet nær deres hjem på Vesterbro.

Først var det Mads Schøllhammer, der blev overdænget med spark og slag med en tyk kædelås, men siden gik gerningsmændene videre til Nanna Skovmand, som blev slået adskillige gange i baghovedet.

Overfaldet var så voldsomt, at Nanna Skovmand fik flere tænder slået løse og efterfølgende måtte syes med 16 sting.

I alt var fire mænd - eller drenge - på 16, 17, 18 og 19 år tiltalt i sagen, men den 18-årige er undervejs i sagen blevet frifundet.

Flere af de dømte har erkendt, at de var på stedet den pågældende aften, men ingen af dem vil stå ved forbrydelsen. De nægter sig skyldige.

De dømte har allerede været varetægtsfængslet i to måneder, og denne periode udgør den ubetingede del af deres fængselsstraffe.

Sagen har haft stor mediebevågenhed, da det kvindelige offer, Nanna Skovmand, i dagene efter overfaldet lagde billeder af sit forslåede ansigt på Facebook.

Billedet og den tilhørende tekst blev delt flittigt på sociale medier og skabte stor debat.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip