Trekantområdet vil vokse

I 2040 vil der være behov for over 8.000 flere boliger i Vejle Kommune på grund af stigende tilflytning, og i resten af trekantsområdet vil der også være en stor befolkningstilvækst. Det er blandt andet motorvejen, som får mange virksomheder til at placere sig i Trekantsområdet.

- Folk flytter derhen, hvor arbejdspladserne er. Så når virksomhederne ligger tæt på motorvejen, vil befolkningen også flytte hertil. Generelt flytter befolkningen fra landet og ind til de store byer, og det er den udvikling, vi kan se i kommunerne i trekantsområdet, siger Finn Bo Frandsen, seniorøkonom i Dansk Byggeri.

Vejle, Fredericia, Kolding, Billund, Vejen og Middelfart kommuner danner trekantsområdet, som er kendt for at være et område i vækst. Sådan vil det også være frem mod 2040, hvor de seks kommuner oplever et øget boligbehov på mellem 9 og 17 procent.

- Det er især Fredericia, Kolding og Vejle kommuner, der får behov for nye boliger. I 2040 vil Vejle Kommune have behov for 17 procent flere boliger, mens Kolding og Fredericia vil have behov for henholdsvis 14 og 13 procent flere boliger, siger Finn Bo Frandsen.

Han understreger, at boligbehovet er beregnet ud fra Danmarks Statistiks befolkningsfremskrivning, der er baseret på befolkningstilvæksten fra 2008 til 2011.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip