Trods smittefare: Hudædende doktorfisk boomer i hele landet

Vi risikerer at blive kronisk syge. Alligevel er vi vilde med at lade små, sultne sugemaller gnaske løs i den hårde hud på fødderne. Antallet af skønhedsklinikker og behandlingssteder, der tilbyder den alternative fodbehandling foretaget af den lille sugemalle, Garra Rufa, stiger.

Udlejer af fiskespa til klinikkerne, Carl Lorberg, fortæller til MetroXpress, at der nu findes mindst 150 steder i Danmark. Ifølge ham 'boomer' tendensen lige nu. Og det vil fortsætte nogle år i fremtiden.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

Men det er ikke uden risiko, at flere og flere danskere lægger fødder til mallernes ivrige munde. Fiskene er mistænkt for at kunne sprede alvorlige infektionssygdomme som MRSA, HIV og leverbetændelse.

- Det kan ikke udelukkes, at mikroorganismer kan overleve i fiskens mund - eksempelvis i hud og kødrester, der bliver siddende i fiskenes mund eller passerer upåvirkede gennem fiskens mave-tarm-kanal, siger overlæge i Statens Serum Institut, Central Enhed for Infektionshygiejne, Elsebeth Tvenstrup Jensen, til MetroXpress.

Carl Lorberg er, ifølge MetroXpress, enig i, at behandlingerne er risikable, hvis klinikkerne sløser med hygiejne, eller kunderne trodser forbud mod sår på fødder og ben.

 

Dagens Gossip