Troels Christensen skifter Venstre ud med Liberal Alliance

16/01/2013 08:18

Elo Christoffersen

Nyheder
Byrådsmedlem i Slagelse, forhenværende borgmester og tidligere MF for Venstre, Troels Christensen, har i dag meldt sig ind i Liberal Alliance. Troels Christensen begrunder sit valg med den liberale profil hos Liberal Alliance samt længere tids uro i Venstre i Slagelse Kommune: - Jeg skal ikke lægge skjul på, at det er svært at skifte til et nyt parti efter 35 års medlemskab hos Venstre. Men jeg har følt, at mine liberale grundholdninger ikke længere blev bedst repræsenteret i Venstre, og at det ikke længere var et parti med højt til loftet. Et meget dårligt samarbejde i Venstre i Slagelse har slået hovedet på sømmet og har gjort, at min indmeldelse sker nu, siger Troels Christensen, der for kort tid siden blev løsgænger i byrådet. - Et af mine væsentligste pejlemærker er kampen for en mere effektiv offentlig sektor og større personlig frihed. Den kamp ser jeg frem til at føre sammen med resten af Liberal Alliance, fortsætter han. Troels Christensen har tidligere været borgmester i Hashøj Kommune fra 2002 til 2005, og han sad i Folketinget for Venstre fra 2005 til 2011. Ved sidste folketingsvalg blev han førstesuppleant og vil således få en plads i Folketinget, hvis et af de nuværende medlemmer af Venstres folketingsgruppe fra Sjællands Storkreds træder ud af Folketinget. Sker det, vil Liberal Alliance gå fra 9 til 10 mandater i Folketinget. Troels Christensens tvillingebror, Villum Christensen, sidder i forvejen i Folketinget for Liberal Alliance.

Mest læste i dag

Byrådsmedlem i Slagelse, forhenværende borgmester og tidligere MF for Venstre, Troels Christensen, har i dag meldt sig ind i Liberal Alliance.

Troels Christensen begrunder sit valg med den liberale profil hos Liberal Alliance samt længere tids uro i Venstre i Slagelse Kommune:

- Jeg skal ikke lægge skjul på, at det er svært at skifte til et nyt parti efter 35 års medlemskab hos Venstre. Men jeg har følt, at mine liberale grundholdninger ikke længere blev bedst repræsenteret i Venstre, og at det ikke længere var et parti med højt til loftet. Et meget dårligt samarbejde i Venstre i Slagelse har slået hovedet på sømmet og har gjort, at min indmeldelse sker nu, siger Troels Christensen, der for kort tid siden blev løsgænger i byrådet.

- Et af mine væsentligste pejlemærker er kampen for en mere effektiv offentlig sektor og større personlig frihed. Den kamp ser jeg frem til at føre sammen med resten af Liberal Alliance, fortsætter han.

Troels Christensen har tidligere været borgmester i Hashøj Kommune fra 2002 til 2005, og han sad i Folketinget for Venstre fra 2005 til 2011. Ved sidste folketingsvalg blev han førstesuppleant og vil således få en plads i Folketinget, hvis et af de nuværende medlemmer af Venstres folketingsgruppe fra Sjællands Storkreds træder ud af Folketinget. Sker det, vil Liberal Alliance gå fra 9 til 10 mandater i Folketinget.

Troels Christensens tvillingebror, Villum Christensen, sidder i forvejen i Folketinget for Liberal Alliance.