Trossamfund: Flere danske jøder bliver chikaneret

En ny opgørelse viser, at der skete en stigning i antallet af overgreb og chikanerier rettet mod danske jøder fra 2013 til 2014. Det oplyser Det Jødiske Samfund i Danmark til Ritzau i kølvandet på weekendens angreb mod synagogen i Krystalgade i København.

Trossamfundet laver hvert år en rapport over antisemitiske hændelser i Danmark. Rapporten for 2014 er endnu ikke udgivet, men dens konklusion er klar: Flere jøder var mål for trusler, tilråb, hærværk og andre overgreb, fordi de var jøder.

Særligt i sommeren 2014, da en konflikt mellem Israel og palæstinensiske oprørere i Gaza stod på, blev der registreret en stigning i antallet af antisemitiske handlinger mod jøder herhjemme, oplyser Det Jødiske Samfund i Danmark.

Den 22. august 2014 gik det ud over den jødiske privatskole Carolineskolen på Østerbro i København, som blev udsat for hærværk. Her mødte synet af smadrede ruder og anti-jødisk graffiti eleverne, da de kom i skole.

"Ingen fred i Gaza. Ingen fred til jer zionistsvin," havde uindbudte gæster skrevet.

Det mest alvorlige overgreb mod jøder her i landet i nyere tid fandt sted natten til søndag, da 37-årige Dan Uzan blev skudt og dræbt ved terrorangrebet mod synagogen i Krystalgade i København. Her var han vagt, mens der var konfirmationsfest i synagogen.

Trossamfundet kan endnu ikke oplyse, præcist hvor mange antisemitiske hændelser der fandt sted i Danmark i 2014. Men i 2013 var der op til 43 tilfælde af overfald og fysisk chikane, trusler, hadefulde ytringer og hærværk mod danske jøder.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip