Truslen fra Al-Qaeda mod Danmark falder

»Danmark er ikke længere et mål i samme grad som tidligere,« siger terrorekspert Lorenzo Vidino, der har skrevet flere bøger om Al-Qaeda i Europa, til avisen.

»Det er efterhånden længe siden, jeg har set Al-Qaeda referere til Danmark eller Muhammed-tegningerne,« siger han.

Professor i international terrorisme Magnus Ranstorp fra Forsvarshögskolan i Stockholm, bekræfter, at Danmark og Muhammed-tegningerne stadig sjældnere nævnes i Al-Qaedas propaganda.

»Danmark er ikke nær så oplagt et mål som tidligere,« siger han.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Tegningerne er dog hverken glemt eller tilgivet, vurderer begge eksperter.

»Danmark appellerer stadig til Al-Qaeda som mål. Et angreb på Danmark vil stadig omgående blive forstået som en hævn for tegningerne, men andre emner har overtaget dagsordenen,« siger Magnus Ranstorp.

USA er stadig terrororganisationens ærkefjende nummer ét, men også krigen i Syrien spiller en betydelig rolle, skriver Information, da den ifølge eksperterne har en stærk ideologisk og religiøs tiltrækningskraft på militante islamister.

Politiets Efterretningstjeneste (PET) ønsker hverken at af- eller bekræfte, om truslen mod Danmark er faldende.

»Det er fortsat PETs vurdering, at Muhammed-tegningerne stadig spiller en rolle for terrortruslen mod Danmark og danske interesser,« siger en pressetalsmand til Information.

Han bekræfter dog over for avisen, at Danmark ikke er et mål i forbindelse med den globale terroradvarsel, USA udsendte i forbindelse med ambassadelukningerne.

»Vi følger situationen meget tæt, men har indtil videre ikke fundet anledning til at ændre trusselvurderingen for Danmark eller danske interesser i udlandet,« siger pressetalsmanden og fortsætter:

»Selv om vi ikke kan oplyse noget konkret om eventuelle trusler mod Danmark, viser det forhold, at vi ikke har ændret trusselsvurderingen, hvordan vi vurderer situationen«.

 

Dagens Gossip