Tryg: Ejerskifte-forsikringerne er et smertensbarn

Det er både dyrt, opslidende og det giver forsikringsbranchen en rigtig dårlig dialog med kunderne.

Ejerskifteforsikringen er og bliver forsikringsbranchens smertensbarn, hvor der er alt for mange klager, og det er for svært for kunder og selskaber at komme overens med, hvad der rent faktisk er dækket.

Ifølge Berlingske Business er det meldingen fra landets største forsikringsselskab, Tryg, hvor topchef Morten Hübbe gerne vil have dækningerne for den udskældte forsikringstype, der dækker eventuelle skader for en ny boligejer, ændret endnu engang:

»Der er en dårlig sammenhæng mellem det, som kunden forventer er dækket, og det, som rent faktisk er dækket. Jeg ville gerne rive det produkt over og smide det ud,« siger Morten Hübbe bare et år efter, at Folketinget senest ændrede reglerne for ejerskifteforsikringer med udvidelser af dækninger, der medførte massive prisstigninger:

»Det kan godt være, at der skal gå en periode, hvor man skal se, hvor langt man kan komme med endnu bedre rådgivning og kommunikation om, hvordan man er dækket. Men jeg tror, at vi igen kommer til at skulle se på, om man skal give dækningerne et løft, ligesom man gjorde det i 2012,« lyder det fra Morten Hübbe over for Berlingske Business.

I forbrugerrådet bakker jurist Mads Mølgaard Braüner op om, at man igen skal se nærmere på at få løftet dækningerne for det forsikringsprodukt, der i forhold til sin udbredelse fylder meget i klagestatistikkerne hos Forsikringsankenævnet:

»Man kan godt se på, om man kan øge dækningen i forhold til i dag. Det kunne for eksempel være på skadesbegrebet, så man i dækningerne ikke længere tager udgangspunkt i, hvad løsningerne er i et tilsvarende hus, men i et velfungerende hus. Hvis det er udgangspunktet, vil vi ikke være afvisende over for at gå i dialog med branchen.«

Hos de øvrige selskaber er man tvivlende over for at pille yderligere ved regelsættet. For eksempel frygter skadeschef Charlotte Raebuern fra Dansk Boligforsikring, at øget dækning kan gøre ejerskifteforsikringerne så dyre, at kunderne vælger dem fra:

»Man kan godt sige, at mere og mere bare skal være dækket, men på et tidspunkt kommer man i en situation, hvor kunden ikke længere ønsker at betale. Så har produktet ikke længere nogen berettigelse.«

Ifølge Charlotte Raebuern bliver det mere relevant, hvis man bor i en del af landet, hvor boligmarkedet stadig er faldende, for så kan forsikringerne blive så dyre for boligsælgerne, at de bliver valgt fra. I forvejen betød det nye regelsæt fra 2012, at boligsælgerne kom til at bære prisstigningerne.

 

Dagens Gossip