Tryg holdt oppe af besparelser

Baggrunden er blandt andet faldende bruttopræmieindtægter, der udgør 4,9 milliarder kroner mod 5,2 i tredje kvartal sidste år. Alligevel lykkes det Tryg at løfte det forsikringstekniske resultat til 766 millioner kroner fra 652 i samme periode sidste år.

Også nettoresultatet overrasker positivt med 715 millioner kroner. Det er lidt lavere end i tredje kvartal sidste år, men bedre end de 674 millioner kroner som markedet havde forventet. Og det skyldes besparelser, skriver Tryg i sin selskabsmeddelelse.

»Fortsat resultatforbedring opnået gennem effektiviseringsprogram og omkostningsbesparelser sikrede indfrielse af målsætninger om en combined ratio på under 90 fra 3. kvartal 2013.«

Netop selskabets combined ratio er på 84,8 og dermed opfylder Tryg sin ambition om at holde den under 90 fra og med dette kvartal. Omkostningsprocenten er på 15,5 mod 16,4 i tredje kvartal 2012

Tryg fastholder målsætningen om en egenkapitalforrentning efter skat på 20 procent, som skal opnås ved at levere en combined ratio på 90 eller derunder på helårsbasis.

I dette kvartal lander egenkapitalforrentningen på 27 procent - et fald fra 29,4 i tredje kvartal sidste år.

Efter at have gennemført prisstigninger de senere år, vil der fremover kun blive skruet på priserne for urentable produkter, fastslår Tryg.

»Pristiltag vil fortsat forekomme, men disse vil være selektive over for ordninger eller produkter, som er ulønsomme. Generelt forventes det dog, at almindelige tilpasninger af prisniveauet, svarende til inflationen, vil være tilstrækkeligt,« skriver forsikringsselskabet.

 

Dagens Gossip