Tsipras: Europæisk historie er fuld af uenighed

EU-landenes stats- og regeringschefer gør torsdag eftermiddag klar til at tage hul på topmødet i Bruxelles, endnu mens de 19 eurolandes finansministre andetsteds i byen forhandler videre for at løsne op for knuderne i den græske gældskrise.

Den græske premierminister, Alexis Tsipras, siger kort ved ankomsten til topmødet, at han fortsat mener, at Grækenland har et godt udgangspunkt for forhandlinger.

- Europæisk historie er fuld af uenighed, forhandlinger og - i sidste ende - kompromisser.

- Så efter at Grækenland har fremlagt omfattende forslag, har jeg tillid til, at vi vil nå et kompromis, som vil hjælpe eurozonen og Grækenland komme igennem krisen, siger Tsipras.

Den sædvanligvis toneangivende leder blandt de 19 eurolande, den tyske forbundskansler, Angela Merkel, anslår en mindre optimistisk tone.

- På nogle områder får man indtryk af, at der til og med har været tilbageskridt, siger Merkel og insisterer på, at det ikke er hende og de øvrige nationale ledere, der skal forhandle løsningen igennem.

- Det Europæiske Råd skal ikke blande sig i de forhandlinger, siger kansleren med henvisning til det formelle navn for forsamlingen af de 28 EU-landes stats- og regeringschefer.

I timerne umiddelbart inden EU-lederne samledes, har de 19 eurolandes finansministre siddet samlet andetsteds i Bruxelles for at prøve at løse op for uenighederne om de betingelser, Grækenland skal opfylde for at få udbetalt nye lån.

Finansministrene brød op fra deres møde, netop som EU-topmødet var gået i gang. Den finske minister, Alexander Stubb, skriver på twitter, at mødet er hævet.

- Det var det for i dag. Institutionerne og Grækenland fortsætter arbejdet. Eurogruppen kommer tilbage. Men ikke i dag, skriver Stubb.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip