Tsipras i appel til kreditorer: Vær nu realistiske

To døgn inden Grækenland skal betale næste store låneafdrag på 300 millioner euro til Den Internationale Valutafond, kommer den græske premierminister, Alexis Tsipras, onsdag aften til endnu et krisemøde i Bruxelles.

Kommissionsformand Jean-Claude Juncker har inviteret Tsipras til middag i håb om, at han kan hjælpe med at løsne op for den fastlåste situation i forhandlingerne om den græske gæld.

Junckers talsmand forsøgte tidligere onsdag at nedtone forventningerne til onsdagens møde, mens der i dagens løb er kommet meget forskellige meldinger fra blandt andet den græske, den tyske og den franske hovedstad.

- Dette er en første diskussion, ikke en afsluttende diskussion, siger talsmand Margaritis Schinas i Bruxelles.

Kilder i kommissionen lader også forstå, at det ikke er afgørende, om det er den græske eller de internationale kreditorers plan, der er på bordet onsdag. Det handler om at "finde en landingsbane".

Tsipras selv har inden afrejsen fra Athen igen sendt en appel til Grækenlands internationale kreditorer om at være imødekommende over for Grækenland, hvor regeringen føler sig bundet af valgløfter om ikke at fortsætte den tidligere regerings sparekurs.

- Vi må undgå splittelse. Jeg er overbevist om, at Europas politiske ledelse vil gøre, hvad der skal gøres, og vil melde sig i den realistiske lejr, siger Tsipras ifølge nyhedsbureauet AFP.

I Frankrig siger præsident François Hollande i forbindelse med et møde i de vestlige landes økonomiske samarbejdsorganisation, OECD, at man kan være "dage, måske blot timer, fra en løsning".

Men der kommer mindre optimistiske meldinger fra det toneangivende euroland, Tyskland, hvor finansminister Wolfgang Schäuble ifølge flere medier tager køligt imod et skriftligt reformforslag fra den græske regering.

- Jeg har ingen informationer om noget, der tyder på, at der er ændret noget afgørende i substansen, siger Schäuble med henvisning til, at han allerede i sidste uge sagde, at de "positive rapporter fra Athen er ikke en fyldestgørende gengivelse af forhandlingerne".

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip