Tsipras: Kreditorerne kvæler de græske banker

Grækenlands premierminister, Alexis Tsipras, lægger op til, at den Internationale Valutafond (IMF) ikke får det låneafdrag, som skal betales tirsdag.

I forvejen har det været yderst tvivlsomt, om Grækenland overhovedet ville være i stand til finde de 1,6 milliarder euro (8,7 milliarder kroner), som IMF har krav på, hvis det ikke lykkedes det gældsplagede land at indgå en aftale med sine kreditorer - IMF, EU og den Europæiske Centralbank.

Og de forhåbninger fik et skud for boven i weekenden, da parterne gik hver til sit uden at være kommet nærmere en aftale.

Tidligere mandag bekræftede en græsk regeringskilde, at landet ikke har midlerne til at betale IMF, og det bekræftes nu indirekte af Tsipras ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Hvordan er det muligt, at kreditorerne regner med IMF-betalingen, mens vores banker bliver kvalt?, spurgte Tsipras i et interview med tv-stationen ERT mandag aften.

Tsipras henviser til, at Den Europæiske Centralbank i weekenden besluttede ikke at øge sine nødlån til de græske banker.

Det har øget frygten for, at bankerne løber tør for penge, og derfor besluttede regeringen i Athen søndag, at de græske banker skal holde lukket frem til 6. juli. Samtidig blev der indført en begrænsning på, hvor mange euro kunderne dagligt kan trække ud af bankernes hæveautomater.

Forværringen af den græske krise har mandag fået de internationale kreditvurderingsinstitutter til at reagere.

Standard & Poor's har ifølge AFP sænket Grækenlands i forvejen dårlige kreditvurdering yderligere, mens Fitch har sat sin vurdering af fire af de største græske banker ned.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip