Tsipras: Tiden er inde til en bæredygtig løsning

Den græske premierminister, Alexis Tsipras, slår optimistiske toner an, da han mandag formiddag ankommer til møder i Bruxelles forud for eurolandenes krisetopmøde senere på dagen.

- Tiden er inde til en omfattende og bæredygtig løsning, der kan føre grækerne tilbage til vækst inden for eurozonen med social retfærdig og sammenhængskraft, siger Tsipras på vej ind til et møde med EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker.

Også Juncker, der har optrådt som mægler mellem grækerne og de internationale kreditorer, lyder mere optimistisk end længe under den langvarige græske gældskrise.

- Vi har opnået fremskridt over de seneste par dage, men vi er der ikke endnu, siger han.

Søndag fremlagde Tsipras sit nyeste forslag til en aftale med kreditorerne - Den Internationale Valutafond (IMF), Den Europæiske Centralbank (ECB) og EU-Kommissionen - som, den græske premierminister håber, vil kunne afslutte gældskrisen.

Det har blandt andre Frankrig kvitteret forsigtigt, men positivt for.

EU-præsidenten Donald Tusk har indkaldt til et ekstraordinært krisetopmøde blandt eurolandene mandag aften i Bruxelles for at sikre, at "vi alle forstår hinandens positioner og konsekvenserne af vores beslutninger".

Inden da mødes eurogruppens finansministre mandag kl. 12.30 til et forberedende møde i Bruxelles. Eurogruppen mødtes senest til et nyt resultatløst møde torsdag aften i Luxembourg.

Fire måneders forhandlinger mellem Grækenland og kreditorerne har hidtil ikke ført nogen vegne, og nu nærmer deadline sig for en løsning på gældskrisen.

Det internationale støtteprogram for Grækenland udløber den 30. juni, og samme dag skal de pressede grækere betale 1,5 milliarder euro til Valutafonden.

Det er penge, de næppe har uden et kompromis med kreditorerne, der kan udløse flere penge til Grækenlands tomme statskasse.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip