Tuneserne går igen på gaden i protest

Protesten var ifølge nyhedsbureauet Reuters den største af sin slags, siden de regeringskritiske demonstrationer blussede op i slutningen af juli efter drabet på den fremtrædende oppositionspolitiker Mohamed Brahmi. Det var det andet mord på en tunesisk oppositionspolitiker i år, og radikale islamister menes at stå bag begge drab.

Efterfølgende suspenderede den lovgivende forsamling arbejdet med en ny forfatning, og siden da har det ledende regeringsparti, Ennahda, forsøgt at stable forhandlinger på benene med den sekulære opposition.

Det islamistiske regeringsparti har tidligere oplyst, at partiet principielt kan gå med til forslaget om at gå af til fordel for en teknokratisk regering i landet, men at det er nødvendigt at færdiggøre landets nye forfatning og at forhandle om sammensætningen af en ny regering forinden.

Afstanden mellem Tunesiens islamistiske regering og den sekulære opposition er øget stødt siden afsættelsen af præsident Zine al-Abidine Ben Ali i et oprør, der udløst uroligheder på tværs af den arabiske verden.

Der var ikke umiddelbart meldinger om sammenstød eller tilskadekomne i forbindelse med demonstrationen lørdag.

 

Dagens Gossip