Tuneserne har indledt en uge med demonstrationer

Billeder og TV-optagelser fra pladsen viser, at demonstranter råbte regeringskritiske slagord og tændte romerlys som første led i en uge med protester, som den sekulære opposition har indkaldt til.

»Folket kræver regimets fald!« råbte demonstranterne, der derved gentog det slagord, der blev udbredt, da tuneserne efter massiv folkelig opstand fik afsat den daværende præsident Zine el-Abidine Ben Ali i 2011, hvilket inspirerede til oprør på tværs af den arabiske verden.

Politiet anslår, at 10.000 demonstranter var på pladsen foran landets parlament, hvilket kun svarer til cirka en tiendedel af de folkemængder, der indtog samme plads i protest tidligere på måneden.

De regeringskritiske demonstrationer blussede op i slutningen af juli efter drabet på den fremtrædende oppositionspolitiker Mohamed Brahmi. Det var andet mord på en tunesisk oppositionspolitiker i år, og radikale islamister skønnes at stå bag begge drab.

Efterfølgende suspenderede den lovgivende forsamling arbejdet med en ny forfatning, og siden da har det ledende regeringsparti, Ennahda, forsøgt at stable forhandlinger på benene med oppositionen for at finde en vej ud af det politiske dødvande.

Det islamistiske regeringsparti oplyste ifølge BBC torsdag, at partiet principielt kan gå med til forslaget om en teknokratisk regering i landet, men at det er nødvendigt med forhandlinger med oppositionen forinden.

Der var ikke umiddelbart meldinger om sammenstød eller tilskadekomne i forbindelse med demonstrationen lørdag.

 

Dagens Gossip