Tunesien i landesorg efter drab på otte soldater

Tunesiens præsident, Moncef Marzouki, har ifølge nyhedsbureauet Reuters sent mandag aften annonceret tre dages landesorg over drabet på soldaterne, der synes at være ét af de største angreb på landets sikkerhedsstyrker i årtier.

Soldaterne faldt i baghold nær den algeriske grænse i det fjerntliggende område Mount Chaambi, hvor tunesiske soldater har forsøgt at opspore militante islamister siden december sidste år. Præsidentens kontor udpeger ingen mistænkte, mens tunesiske medier kalder drabene for et terrorangreb.

»Otte soldater blev dræbt, da de udvekslede ild med en terrorgruppe i Mount Chaambi,« rapporterede den statsejede radiokanal Wataniya 1 efter drabene.

Ifølge en beboer i området synes islamistiske militante at være ansvarlige.

»De blev skudt og dræbt, og tre andre blev såret i et baghold. Det ser ud til, at det blev begået af islamiske ekstremister,« siger beboeren Hatem al-Salihi til Reuters.

Soldaterne blev ifølge nyhedsbureauet AFP fundet med halsen skåret over, og de var blevet frataget deres våben og uniformer, oplyser lægepersonale og kilder i militæret i Kasserine nær Mount Chaambi, stedet for angrebene.

BNB

 

Dagens Gossip