Turister fik hårde knubs af Pamplonas tyre

Ingen blev stanget, men ifølge spanske melder fik en 24-årig australier, en 44-årig brite, en 26-årig amerikaner og en 36-årig indbygger fra Pamplona hårde knubs, da de kom i nærkontakt med de cirka 500 kilo tunge tyre.

Det var dog lige ved at gå galt. En af tyrene var på vej ind i arenaen, da den pludselig vendte på en tallerken og satte kurs mod en skare bag den i fuld fart. Tyren var tæt på, men missede sine mål og blev efterfølgende lokket ind på arenaen til sine fæller af en gruppe personer udstyret med hyrdestave.

Sidste år bød festivalens otte tyreløb på 38 hospitalsindlæggelser, heriblandt fire mænd der var blevet spiddet. Desuden pådrog hundredvis af personer sig mindre skader.

Siden 1911, da optællingen af tyrenes ofre begyndte, er 15 personer blevet dræbt i Pamplonas tyreløb. Det seneste dødsfald fandt sted for fire år siden, da en tyr stangede en 27-årig spanier i både nakken, hjertet og lungerne.

Tusindvis af mennesker rejser hvert år til Pamplona for at opleve risikoen og ophidselsen ved de populære tyreløb, der er udødeliggjort af Ernest Hemingway i romanen »Og solen går sin gang«.

Som følge af den spanske recession har de lokale myndigheder i Pamplona i år reduceret festivalens budget med næsten 14 procent, så det lyder på 15 millioner kroner.

Festivalen fortsætter med tyreløb og alskens aktiviteter frem til 14. juli.

 

Dagens Gossip